^To the top
Get Adobe Flash player

Ranger Siege Ballista

1k dexterity, 6 ballista, Synthesis - cam asta e descrierea pe scurt a build-ului... 

Sa incepem cu unul din aspectele cele mai importante (cel putin pentru mine) si sa spunem ca intregul build nu a depasit 2 exalted ca si costuri - ceea ce mi se pare foarte tare. Sa mentionam si faptul ca acesta a fost al doilea build creat in Synthesis, primul a fost un Holy Flame Totem cu care am avansat foarte repede si am putut sa farmez ceva chaos-uri pentru Ballista Build.
Arma 5L (arcul Iron Commander - pe care se bazeaza build-ul ce ofera +1 ballista pentru fiecare 200 dex.), armura 5L, ceva iteme unice (low price) sunt de ajuns. Ca si damage ma asteptam sa iasa bine si asa a fost: aprox. 40k damage/hit/ballista; + aproape 5k viata si este suficient pentru ce am vrut eu de la acest build. Surpriza vine insa de la defense unde, surprinzator, caracterul rezista foarte bine in harti.
Leveling-ul nu este usor daca nu aveti iteme bune (pana incepeti sa "adunati" ceva damage), dar folositi Tabula Rasa si totul ar trebui sa fie ok.
Primele trei lab-uri nu sunt dificile, uber-ul la fel - a fost chiar mai usor decat am anticipat, recomand si un culling strike la ultimul boss fight. In mina nu sunt probleme deocamdata, se avanseaza foarte bine - vom vedea insa cum se comporta si la adancimi mai mari.
Punctele de dexterity nu sunt usor de strans, insa nici greu nu ni s-a parut - am ajuns la 915 dex pana la lv. 88 fara prea mari batai de cap, doar din iteme si cateva jewel-uri. Apoi un Brawn Crimson Jewel si un punct mic de dex. din skill tree au facut restul pana la pragul de 1000. Se poate forta atingerea a 1200 dex. pentru inca o ballista, dar va trebui sa neglijam alte aspecte (probabil de defense) si nu merita.
Daca aveti mici probleme cu mana, puteti utilizat un flask mixt (life/mana).
Recomand sa testati/sa deviati de la recomandarile noastre daca situatia si build-ul ce l-ati realizat o cere. Puteti opta pentru Haste sau Hatred, pentru folosirea sau nu a Clarity-ului. Daca doriti echipamente mai ieftine, puteti lua unice corupte (cizme, manusi sau casca) si veti adapta gem-urile accordingly (in functie de link-uri, culori etc.).
Sa fac si o mica marturisire la sfarsit... Sunt constient ca sunt multe alte skill-uri mai puternice decat acesta insa Ballista a ramas mereu in inima mea ca fiind un build foarte frumos, un skill pe care nu ma satur sa il vad off-screen prin harti, prin mina, prin memorii (mai nou)

Gem-uri:
Siege Ballista + Added Cold Damage + Cold Penetration + Elemental Damage with Attacks + Elemental Focus (+ Increased Critical Damage)
Frenzy + Greater Multiple Projectiles + Power Charge on Critical + Curse on Hit + Projectile Weakness (+ Mana Leech)
Herald of Ice + (Vaal) Haste + (Vaal) Clarity + Enlighten
Immortal Call + Cast when Damage Taken + Increased Duration
Summon Lightning Golem + Blink Arrow + Faster Attacks Support

Iteme:
Iron Commander Death Bow, Hyrri's Ire Zodiac Leather, Hyrri's Demise Sharktooth Arrow Quiver, Starkonja's Head Silken Hood, Shaper's Touch Crusader Gloves, Garukhan's Flight Stealth Boots, Astramentis Onyx Amulet, Le Heup of All Iron Ring, Yellow Ring (sau The Taming Prismatic Ring, dar este foarte scump), Cyclopean Coil Leather Belt.

Jewels:
2x Fluid Motion - se vor pune in apropierea startului scion-ului
Jewels Galbene - cu viata, dexterity, totem resistances, totem damage, projectile damage, rezistente (in functie de necesitati)
1x Brawn Crimson Jewel - daca este cazul

Flask-uri:
Atziri's Promise, Life Flask, Mana/Mixt Flask, Quicksilver Flask, Quartz Flask (The Wise Oak, Stibnite Flask)

Banditi:
Ajutati pe Alira

Ascendancy (Deadeye):
Fast and Deadly, Gathering Winds, Powerful Precision, Rupture
Powerful Precision, Rupture, Far Shot, Endless Munition - este o alta varianta

SKILL TREE (la lv. 90)