^To the top
Get Adobe Flash player

Hartile nu reprezinta altceva decat sistemul gandit de Grinding Gear Games pentru "end-game-ul" Path of Exile. Puteti intra in harti dupa ce terminati quest-urile jocului.

Hartile pot cadea din monstri sau cutii, pot fi obtinute din quest-uri sau cumparate de la Zana. Pentru a intra intr-o harta trebuie sa o puneti intr-un dispozitiv special (map device); vor fi create portal-uri prin care puteti intra in harta propriu-zisa.

Hartile pot fi gasite si/sau create si pot imbraca aceleasi forme ca si celelalte iteme din joc: normal (albe), magic (albastre), rare (galbene) si unique (portocalii). De la albe la portocalii hartile sunt din ce in ce mai dificile, insa cu cat sunt mai complexe si mai grele, cu atat creste si sansa de a gasi obiecte mai multe si mai valoroase. Pe scurt, aceasta sansa de a gasi iteme multe si pretioase creste odata cu cantitatea si calitatea de pe fiecare harta in parte. Puteti folosi orb-ul Cartographer's Chisel sa puneti calitate pe harti (asta va creste cantitatea si calitatea acestora). Jucatorii pot adauga moduri pe harti folosind Cartographer's Sextants si pot face upgrade nivelului hartii cu Shaper's Orb.

Nu puteti intra in harti pana nu aveti acces la Eternal Laboratory. Ulterior puteti intra in harti si din hideout daca aveti inauntru dispozitivul (map device) oferit de Zana.
The Eternal LaboratoryTP in HO

Exista 16 niveluri de harti (tiers of maps) ce se impart in trei categorii: low-tier maps (au icon de culoare alba), mid-tier maps (au icon de culoare galbena), high-tier maps (au icon de culoare rosie).
- forma este diferita si se pare ca va fi diferita si pe viitor pentru fiecare liga (patch nou major)tier maps


Map tierTier rangeMap level range
Low tier maps 1 - 5 68 - 72
Mid tier maps 1 - 10 68 - 77
Top tier maps 11 - 17 78 - 84

In momentul de fata sunt in joc peste 150 tipuri de harti normale si 23 harti unice.

Cei de la poecraft au realizat un o copie a sistemului de harti existent si consideram ca merita pe deplin sa vedeti despre ce este vorba... Link (in ultima perioada aceasta lista este in lucru pe site-ul lor, insa voi pastra aici link-ul pentru inca o perioada, cu speranta ca va functiona din nou)

Inspirat de joshacciosa, am alcatuit o lista completa a hartilor din Path of Exile - Atlas of Worlds expansion included - cu informatii despre fiecare in parte (nume si nivel dificultate boss, layout, card-uri ce pot fi gasite etc.)... detalii. Nota: intre timp au aparut versiuni noi ale jocului si, implicit, harti noi si este greu sa tii pasul cu valul de modificari/adaugari implementat de GOG.

Puteti vinde la orice NPC trei harti de acelasi nivel si cu acelasi nume (de exemplu 3x Grotto) si veti primi una de un nivel imediat superior (in cazul nostru primim un Maze).

Este posibil sa intrati si in harti neidentificate, iar acest lucru va creste cu 30% cantitatea de iteme ce le puteti gasi. Insa atentie ca, nici dupa ce intrati in harta, nu avea posibilitata sa aflati proprietatile acesteia... Mare atentie sa nu fie physical sau elemental reflect, blood magic, minus/max. sau alte proprietati pe care build-ul dvs. nu le poate face.

Aici gasiti informatii complete despre sistemul de harti din joc.

In timp ce parcurgem questline-ul Zanei in Atlas primim Shaper's Orbs, currency ce da posibilitatea de a creste cu 5 nivele o harta la alegere din Atlas. Intrucat avem un numar limitat de Shaper's Orbs nu putem creste toate hartile, astfel incat este bine sa stim care sunt cele mai indicate (in functie de nivelul hartii). Cele mai bune harti "to shape" in Path of Exile 3.7+ le gasiti in acest articol.

Hartile din Path of Exile ascund mult surpize si secrete ce le veti descoperi in timp, map after map... Nu vom divulga toate informatiile - va lasam pe restul sa le descoperiti singuri.