^To the top
Get Adobe Flash player

Ca mai toate item-ele din joc, echipamentele pot fi gasite deschizand chest-uri, cumparate de la NPC sau maestri, pot cadea din monstri sau pot fi primite in urma terminarii cu succes a unor quest-uri.

Unele echipamente le puteti gasi doar de la un anumit nivel in sus, iar cele foarte scumpe si rare pot cadea doar de la anumiti monstri (sau zone).

Echipamentul unui caracter este format din arme, armura, accesorii si flask-uri.

Armele sunt echipamente folosite pentru a initia atacuri sau vraji.
Tipuri de arme:
Topor (axe)
Arc (bow)
Gheara (claw)
Pumnal (knife)
Ciocan (mace)
Toiag (staff)
Sabie (sword)
Bagheta (wand)

Echipamentul de armura este purtat pe diferite parti ale corpului pentru a oferi protectie si bonusuri ofensive.
Tipuri de armura:
Armura de corp (body armour)
Cizme (boots)
Manusi (gloves)
Casca (helmet)
Scut (shield)
Tolba de sageti (quiver)

Accesoriile nu ofera in mod implicit protectie precum armura, dar sunt utile pentru ca ofera protectie suplimentara sau bonusuri pentru diverse proprietati magice.
Spre deosebire de alte echipamente, accesoriile nu au socket-uri (slot-uri) pentru gem-uri, cu exceptia inelelor Unset Rings si a amuletei Black Maw Talisman.
Unset Ring inventory iconBlack Maw Talisman inventory icon

Tipuri de accesorii:
Amuleta (amulet)
Curea (belt)
Inel (ring)
Bijuterie (jewel)

Termenul de jewellery (sau jewelry) include inele, amulete, curele si bijuterii.

De retinut ca jewels-urile sunt iteme ce ofera diverse bonusuri si, pentru a putea beneficia de caracteristicile lor, trebuie puse direct in skill tree, in socket-uri speciale.
jewel location

Ca si alte echipamente, acestea pot fi indepartate si/sau echipate in orice moment.

Flask-urile sunt folosite pentru a restabili viata/mana. Exista si alte tipuri de flask-uri (ofensive si defensive) ce ofera un beneficiu temporar atunci cand sunt consumate, cum ar fi flask-uri de armura, evasion, rezistente etc. 

Toate aceste tipuri de echipamente pot fi de asemenea gasite in forme unice, cu aparitii speciale grafice, efecte grafice, bonusuri si proprietati unice ce nu pot fi gasite pe alte echipament.

Echipamentul mai poate fi impartit si in functie de numarul proprietatilor, de cat de util poate fi pentru un build. Diferenta o putem vedea daca tinem mouse-ul pe respectivul echipament si observam culoarea din titlul acestuia:
- scris alb (white items): echipament normal, nu este recomandat a fi purtat decat in cazul unor ligi noi (pana gasiti alte echipamente mai bune)
item alb
- scris albastru (magic items): echipament putin mai bun decat cel alb, cu doua sau trei proprietati; insa se mentine recomandarea de mai sus si in acest caz
item albastru
- scris galben (rare items): echipament util, are multe proprietati, poate fi folosit cu incredere in orice moment al jocului, bineinteles cu conditia sa se preteze pe build-ul ce il aveti
item galben
- scris portocaliu (unique items): echipament unic, de multe ori foarte rar de gasit, daca se potriveste build-ului ce il aveti categoric merita sa il purtati datorita proprietatilor unice. Spre deosebire de alte jocuri, PoE nu are seturi de iteme unice care sa acorde bonusuri suplimentare.
item unic