^To the top
Get Adobe Flash player

Articolul este unul mai vechi, din vremea cand aveam alti maestri - am ales sa pastram toate aceste detalii intrucat ne aminteste constant de vechiul sistem al maestrilor (mult apreciat de iubitorii jocului)

 

Haku, Elreon, Catarina, Tora, Vorici, Leo, Vegan si Zana sunt maestrii acestui joc. Ei sunt personaje (NPC) ce pot fi intalnite pe parcursul jocului, apar in zone aleatorii si in harti, dar si in orase. In schimbul realizarii misiunilor pentru acestia, beneficiati de un loc numai al vostru (hideout) si de diverse optiuni de cumparare si crafting.

Fiecare maestru are propriile misiuni si este specializat in crafting-ul unui anumit tip de item. Hideout-ul fiecaruia din ei arata diferit, alegeti-l pe cel care va reprezinta cel mai bine.

Master Haku Master Elreon Master Catarina Master Tora
Master Vorici Master Leo Master Vagan Master Zana

 

In tabelul de mai jos va sunt prezentate urmatoarele informatii: in ce oras ii puteti intalni pe fiecare, ce fel de hideout au si raportul special de currency pe care il ofera.

Maestru Locatie Hideout Currency Discount
Haku Act 1 Coastal Hideout 20×Orb of Alteration
for
64×Orb of Augmentation
Elreon Act 1 Enlightened Hideout 20×Jeweller's Orb
for
32×Orb of Alteration
Catarina Act 2 Unearthed Hideout 30×Orb of Scouring
for
96×Orb of Chance
Tora Act 2 Lush Hideout 20×Chromatic Orb
for
48×Jeweller's Orb
Vorici Act 3 Backstreet Hideout 20×Orb of Fusing
for
64×Jeweller's Orb
Leo Act 3 Overgrown Hideout 40×Orb of Regret
for
64×Orb of Scouring
Vagan Act 3 Battle-scarred Hideout 10×Orb of Alchemy
for
8×Orb of Regret
Zana The Eternal Laboratory Immaculate Hideout 20×Cartographer's Chisel
for
12×Chaos Orb

 

Toti maestrii (cu exceptia lui Leo) pot fi intalniti pe parcursul jocului, unde pot oferi misiuni normale. Nivelul misiunilor este corespunzator cu zona unde intalniti maestrii. Acestia pot fi intalniti in orasele corespunzatoare doar dupa ce i-ati intalnit "in salbaticie". Zana poate fi intalnita doar in harti.

In functie de nivelul hideout-ului (small, medium si large), puteti avea inauntrul acestuia intre 2 si 8 maestri. Aici puteti lua misiuni zilnice de la acestia, misiuni ce ofera 250% din Reputatia si Favorul uneia normale. Misiunea zilnica se reseteaza la miezul noptii (UTC). Dupa ce accesati misiunea (indiferent daca o terminati cu succes sau nu), inventarul maestrului se va reseta.

Pentru a finaliza o misiune in interiorul hideout-ului, trebuie sa intrati printr-un portal deschis de maestrul respectiv. Odata intrat in interiorul acestuia, acceptati misiunea. Puteti intra/reintra prin acel portal de cate ori doriti, atat timp cat misiunea zilnica nu a fost incheiata, abandonata sau esuata.
portal maestri

De retinut ca, daca porniti o misiune de minim nivel 4 a unui maestru si nu ati terminat inca dificultatea normala a jocului, misiunea va fi in dificultatea normala. In cazul misiunilor unui maestru de minim nivel 6, daca ati terminat dificultatea nomala, dar nu si dificultatea "cruel", misiunea va fi considerata a avea loc in "cruel".

Daca vreti sa accesati misiunea pornita in hideout-ului unui prieten din lista ce este intr-o dificultate superioara, aceasta nu poate fi accesata pana nu ajungeti la acelasi nivel de dificultate.

Terminand cu succes misiuni pentru maestri, va creste reputatia si favorurile primite de la ei.
Cu suficienta reputatie, puteti debloca noi optiuni de crafting, niveluri mai mari ale hideout-ului si decoratii deosebite pentru acesta. Atingand un nivel nou de reputatie, veti reseta inventarul maestrului.

Favorurile sunt folosite pentru a cumpara diverse decoratii pentru hideout.

Daca veti da afara unul din maestri, punctele de reputatie acumulate pana la nivelul urmator for fi resetate (exp: daca maestrul este niv. 4 si mai are 10% pana sa ajunga la niv. 5, odata dat afara din hideout va ramane cu niv. 4 si 0% experienta acumulata in drumul spre lv. 5).

Hideout-ul poate fi schimbat in orice moment fara puncte de penalizare solicitand acest lucru maestrului al carui hideout il vreti activ. 

Toti maestrii au mese de lucru (crafting benches) ce pot fi folosite pentru a adauga proprietati pe diferite iteme.
crafting benches

Mese de lucru:
Haku: Armourer's Workbench, poate modifica manusi, cizme, armuri de corp, casti si scuturi.
Elreon: Blessing Font, poate podifica inele si amulete.
Catarina: Headstones, poate modifica baghete magice, cutite, toiaguri (staves) si sceptre. De asemenea poate adauga intelligence si status-uri pentru mana pe alte iteme.
Tora: Bowmaker's Tools, poate modifica arcuri, baghete magice, tolbe pentru sageti si curele. De asemenea, poate adauga viteza (movement speed) pe cizme.
Vagan: Sharpening Wheel, poate modifica arme.
Vorici: Artisan's Bench, poate modifica numarul socket-elor unui item, precum si culorile acestora.
Zana: Map Device, poate adauga o proprietate suplimentara (extra effect) unei harti in momentul activarii acesteia.
Leo: Gladiator's Workbench, poate modifica diferite tipuri de echipament.

Pentru a aduce in hideout toate mesele de lucru ale maestrilor pe care ii aveti, puteti introduce in chat comanda "/claim_crafting_benches". Acest lucru va poate ajuta sa nu mai apelati la rotiri ale maestrilor in hideout, pierzand astfel puncte de reputatie (in momentul inlaturarii lor din hideout).

Fiecare masa de lucru va ofera o lista cu diferite proprietati ce le puteti adauga unui item contra unui anumit cost (orbs).
crafting benches 2

De obicei, o singura proprietate poate fi adaugata pe un item, iar aceasta proprietate nou introdusa va avea o culoare mai deschisa decat celelalte (pentru a putea fi diferentiata).

Odata ce maestrul a atins nivelul 7, la masa de lucru respectiva puteti inlatura o proprietate adaugata si pune o alta (in functie de build si de alte aspecte de care trebuie sa tineti cont: de exp. mai aveti nevoie de rezistente sau vreti mai mult damage etc.) Acest lucru va costa un Orb of scouring.