^To the top
Get Adobe Flash player

Sistemul de moneda (currency) din Path of Exile este format dintr-o varietate de orb-uri. Fiecare din acestea este folosit pentru o functie specifica in crafting si pentru imbunatatirea echipamentului unui personaj sau poate permite restructurarea skill tree-ului caracterului (in cazul folosirii currency-ului Orb of Regret). De asemenea, ele sunt folosite pentru a cumpara diverse iteme din joc (echipamente, harti etc.)

Orb-urile pot pica din monstri sau din chest-uri, pot fi cumparate direct de la diferiti NPC din oras sau obtinute prin utilizarea sistemului de rețeta. Currency-ul joaca un rol important in ceea ce priveste sistemul de vanzare/cumparare din joc, orb-urile rare fiind in masura sa cumpere echipamente (foarte) puternice sau alte tipuri de orb-uri de care unul din jucatori ar avea nevoie (pentru crafting).

In cele ce urmeaza va prezentam o lista cu o mare parte din orb-urile din joc + un tabel cu descrierea fiecaruia din ele:
Albino Rhoa Feather, Armourer's Scrap, Blacksmith's Whetstone, Blessed Orb, Cartographer's Chisel, Chaos Orb, Chromatic Orb, Divine Orb, Exalted Orb, Gemcutter's Prism, Glassblower's Bauble, Jeweller's Orb, Mirror of Kalandra, Orb of Alchemy, Orb of Alteration, Orb of Augmentation, Orb of Chance, Orb of Fusing, Orb of Regret, Orb of Scouring, Orb of Transmutation, Portal Scroll, Prophecy, Regal Orb, Scroll of Wisdom, Silver Coin, Stacked Deck, Vaal Orb

Tabel orb uri Am decis sa facem un articol separat pentru orb-ul cel mai valoros din Path of Exile si anume Mirror of Kalandra. Detalii aici.

Sa amintim si fragmentele de orb-uri (shard-uri), acestea putand fi transformate in orb-uri: Alchemy Shard, Alteration Shard, Scroll Fragment, Transmutation Shard
Tabel shard uri 

Incepand cu nivelul 6, maestrii vand zilnic anumite orb-uri la un curs de schimb mai bun decat NPC din oras (80% din valoare). Conditia este sa faceti misiunea zilnic pentru maestrul ale carui orb-uri va intereseaza.
Tabel Currency 1.2

Mentionam ca raportul intre monedele de schimb (intre orb-uri) poate varia de la o perioada la alta, in functie de mai multi factori (necesitatea fiecarui jucator, inceputul sau sfarsitul unei ligi etc.). De aceea, pentru a putea afla un curs de schimb al orb-urilor din joc aveti doua variante:
- intrati pe chat-ul jocului la sectiunea Trade si vedeti ofertele altor jucatori pentru currency-ul ce va intereseaza
- puteti accesa acest link, loc unde puteti vedea cu exactitate care este raportul dintre orb-uri si chiar puteti foarte usor face diverse schimburi cu jucatorii ce au oferte postate pe acest site.