^To the top
Get Adobe Flash player

Fiecare caracter din Path of Exile are acces la skill tree-ul general.
Skill Tree

Skill tree-ul este o retea complexa de statistici si atribute ce sunt utilizate pentru dezvoltarea caracterului. Toate clasele sunt pe acelasi skill tree, dar incep din locuri diferite. Atunci cand caracterele cresc un nivel sau termina anumite quest-uri, ele castiga un punct de indemanare. Acest punct poate fi folosit pentru a activa un punct din skill tree. Acest punct trebuie pus astfel in cat sa fie legat de un punct luat anterior creandu-se astfel reteaua.

Caracterele pot acumula 99 de puncte de indemanare (crescand in nivel) si 22-24 puncte de indemanare din quest-uri.

Datorita complexitatii skill tree-ului, acesta este comparat de multi cunoscatori ai jocului cu o harta, cu zone unde vreti sa ajungeti si drumuri sa ajungeti acolo. Pentru cei care sunteti incepatori recomandam sa cautati online build-uri gata facute. Ulterior, treptat, veti reusi sa intelegeti exact despre ce este vorba si veti realiza propriile build-uri.

Odata intrat in joc, skill tree-ul poate fi accesat prin apasarea tastei "P". Important este sa verificati/monitorizati si cate atribute din fiecare ati acumulat (apasand litera "C"), lucru util pentru a putea purta diferite iteme si/sau gem-uri.
atribute

Fiecare personaj are o oportunitate de a obČ›ine o subclasa - numita clasa Ascendancy - care permite accesul la o mini-retea speciala in skill tree, specifica pentru clasa de caracter aleasa.

Pentru a putea fi inteles mai bine, skill tree-ul poate fi impartit in trei sectoare principale in jurul rotii din mijloc:
- zona din nord sau sectorul albastru, cunoscut si ca sectorul pentru magie. In aceasta zona sunt prezente puncte si noduri ce cresc inteligence, elemental damage, energy shield, status-uri pentru minioni... tot ce este legat de magie. Skill-urile utilizate sunt in general intalnite pe gem-uri albastre.
skill tree north

- zona de sud-vest sau sectorul rosu, cunoscut si ca sectorul melee (lupta corp la corp). Aici intalnim puncte si noduri ce aduc un plus armurii, atributului strength, daunelor fizice (physical damage) si oricaror alte aspecte ce tin de lupta de aproape. Skill-urile utilizate sunt in general intalnite pe gem-uri rosii.
skill tree south west

- zona de sud-est sau sectorul verde, cunoscut si ca sectorul ranged (atacuri de la distanta). Punctele din aceasta zone cresc atributul dexterity, daunele cu proiectile (projectile damage), evasion (evitarea loviturilor inamicilor) si oricaror alte aspecte ce tin de lupta de la distanta. Skill-urile utilizate sunt in general intalnite pe gem-uri verzi.
skill tree south east

Daca build-ul nostru traverseaza granitele skill tree-ului, vom avea un caracter hibrid.

Atunci cand incepeti un joc, fiecare caracter porneste de la propria roata aflata in skill tree. De exemplu, build-ul pentru Witch incepe in nord, in mijlocul sectorului albastru, ceea ce arata preferinta acestui caracter pentru magie. Marauder-ul incepe in mijlocul sectorului rosu, de unde preferinta acestuia pentru lupta corp la corp (melee). Ranger-ul incepe in mijlocul sectorului verde, zona specializata luptei de la distanta. Celelalte caractere pornesc din zonele hybrid corespunzatoare fiecarui personaj.