^To the top
Get Adobe Flash player

Sa vedem si cateva sfaturi (ponturi) referitoare la acest joc. Unii poate le stiti, pentru altii insa acestea pot fi informatii de mare ajutor... 

 • Recomandam sa aveti arme si pe secundar si in permanenta sa faceti nivel la diferite gem-uri (in functie de necesitatile fiecaruia).

 • Pentru a putea strange relativ usor un minim de currency, recomandam reteta de Chaos - intrucat acesta este principalul orb de schimb din joc (bineinteles Exalted este un orb de prim rang, insa nu se cunoaste o reteta pentru acesta pana acum).

 • Mare atentie la quest-urile secundare: unele din ele dau iteme, insa altele dau puncte de indemanare (pentru skill tree), iar acestea din urma acestea trebuie neaparat facute. 

 • Axati-va pe cat mai multa viata si/sau energy shield (in functie de build), nu doar pe damage. Path of Exile este recunoscut ca un joc in care, pentru a avea un caracter de succes, este absolut necesar sa aveti cat mai multe puncte de viata (sau energy shield, dupa caz). 

 • Unii monstri va pot ingheta daca nu aveti suficient cold resistance, altii va pot face sa ardeti daca nu aveti fire resistance... Aceste lucruri le veti deprinde pe parcurs, insa mare atentie la monstrii care fac lightning damage; la prima vedere nu au skill-uri asemanatoare celor de mai sus, dar va asiguram ca va durea destul de tare sa luati 50% damage din orice sursa (caci abilitatea lor este de a soca / to shock). Asa ca mare atentie! 

 • Desi pare mai greu de crezut, uneori aveti nevoie sa reduceti nivelul unui gem cu un nivel. Pentru asta, trebuie sa vindeti la un NPC in oras: 1x Orb of Scouring + gem-ul ce il doriti modificat. 

 • In anumite circumstante puteti avea supriza sa constatati ca skill tree-ul de Ascendancy nu este vizibil in Skill Tree-ul mare. Undeva in jurul micului tree pentru Ascendancy este un buton mic cu o sageata... Dati click pe acesta. 

 • Daca vreti sa stiti nivelul unui item, tineti apasata tasta Alt si tineti mouse-ul pe item-ul respectiv. Va aparea la descrierea obiectului si "Item Level" (foarte util cand faceti reteta de Chaos). 

 • Cateva coduri ce le puteti introduce in chat si care va vor fi de folos: "/passives" = puteti vedea cate puncte de indemanare ati luat din quest-uri si cate mai aveti de luat; "/bug" = raportati un bug observat in timpul jocului; "/abandon_daily" = se inchide portalul si renuntati la misiunea unui maestru din hideout; , "/remaining" = va arata cati monstri au mai ramas in viata in zona in care sunteti. Pentru a aduce in hideout toate mesele de lucru ale maestrilor pe care ii aveti, puteti introduce in chat comanda "/claim_crafting_benches" (old school). Tastand "/help" in chat veti avea afisat o lista cu toate codurile (nu doar cele mentionate anterior). 

 • Cand jucati, tineti mereu cu voi in inventar cate un set sau cateva din orb-urile cele mai utilizate: scrolls of wisdom, portal scrolls, alterations, augmentations (chiar si chance sau alchemy, in functie de fiecare). Le veti folosi destul de des si nu are rost sa va intoarceti mereu in oras dupa ele. 

 • Cand intalniti Jeweller's Strongbox, recomandam sa le faceti galbene si sa aplicati un Vaal Orb pe ele; aveti astfel sansa sa gasiti bijuterii cu proprietati cu totul deosebite. 

 • Atentie pe ce aplicati Vaal Orb-uri! Item-ul respectiv nu mai poate fi modificat (asta inseamna ca nu mai puteti sa schimbati socket-uri, culori, proprietati etc.) 

 • Daca nu aveti spatiu suficient in stash-ul personal sau in guild stash (si nu vreti sa achizitionati cu bani reali extra tab-uri pentru stash-uri), va recomandam sa faceti caractere de nivel 1 pentru a pastra item-ele bune in inventarul lor. Dati-le nume astfel incat sa va ajute sa gasiti item-ele cat mai repede (exp. Gem-uri_rosii, Unice_unu, Orb-uri_valoroase etc.). Daca tot nu aveti loc suficient, puteti tine gem-urile bagate in socket-urile diverselor echipamente - dar probabil va veti chinui destul sa le veti gasiti. Exista si o alta modalitate de a separa si pastra tot ce strangeti - si anume sa faceti alte conturi in joc... puteti avea un cont de iteme unice, un cont de iteme galbene sau orice alta modalitate de triere.

 • In cazul in care vreti sa cautati un item ce il aveti echipat pe un caracter (sau poate se afla in inventarul acestuia) - decat sa tot intrati in joc pe toate caracterele (login/logout), este mai simplu sa intrati pe site-ul Path of Exile si sa va logati. Sus in stanga aveti Switch character si veti avea toate caracterele la indemana (cu un singur click).

 • Flask-urile ce le purtati sa fie albastre (de nivel maxim pentru caracterul ce il aveti) si sa aveti proprietati suplimentare de genul remove curses (nu vreti sa ramaneti cu blestemele pe cap - primite de la inamici), remove freeze (extrem de utila pentru a evita sa fiti inghetati - daca aveti echipat un item prin care sunteti imun la inghet nu mai este nevoie de aceasta extra proprietate pe flask), remove bleeding (obligatorii pentru a putea inlatura corrupting blood) etc.

 • In cazul in care aveti build-uri ale caror skill-uri necesita un consum mare de mana (de exemplu cyclone), recomandam pentru level-ing sa purtati inelul unic Thief's Tornment). Desi are ca minus faptul ca nu mai puteti purta un al doilea inel, daca optati pentru el nu mai este nevoie sa luati din skill tree (provizoriu) puncte de mana si mana regeneration.

 • Pe parcursul jocului - mai ales in momentele in care va luptati cu monstri deosebit de puternici - pot aparea situatii in care trebuie cumva sa va retrageti instant din batalie (de exemplu nu mai aveti potiuni sau boss-ul este pur si simplu prea puternic) si uneori efectiv nu veti avea timp sa folositi portal-ul. Puteti lua in considerare si o iesire fortata din joc: Escape/Exit Character Screen sau Alt+F4. Este mult mai rapid si puteti evita sa pierdeti 10% experienta. Sa nu mai vorbim de ligile hardcore, unde acest procedeu este foarte des utilizat.

 • Oricat de bun ar fi un build din punct de vedere defensiv, cea mai buna aparare este evitarea atacurilor (kite-ul)... Invatati sa va miscati continuu pe harta, sa nu ramaneti in raza skill-urilor monstrilor. Anticipati!

 • Imediat ce incepeti un caracter nou (in The Twilight Strand, normal difficulty) va recomandam sa separati deplasarea+atacul de pe click stanga al mouse-ului; pastrati doar deplasarea pe harta pe acest buton. Daca pastrati si deplasarea si atacul in acelasi loc, in momentul in care va luptati cu monstrii si sunteti inconjurati, veti vrea sa iesiti dintre ei insa, in loc sa va deplasati sau sa fugiti, aveti ocazia sa dati in ei cu auto-atacul si practic va fi opusul la ceea ce intentionati.

 • Cand doriti sa stergeti un caracter, nu uitati sa luati de pe el echipamentul si gem-urile ce sunt importante (valoroase). De asemenea, recuperati jewels-urile din skill tree...

 • In cazul in care cantitatea de iteme de pe jos este foarte mare exista posibilitatea unui desync in ceea ce priveste locatia fiecaruia; apasati de doua ori tasta "Z" si fiecare item va fi la locul lui.

 • Daca aveti nevoie sa cautati in Atlas (apasand tasta "G") toate hartile de un anumit nivel (sa zicem Tier 7), treceti la cautare "Tier:7". Veti observa ca sunt evidentiate toate hartile de acest nivel.